Πρόγραμμα 6ης ημέρας // 24.7.19

25o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρόγραμμα ημέρας // 24.7.19

Παράσταση

LE GALACTIK ENSEMBLE 
OPTRAKEN

23 & 24.7.2019 
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική Σκηνή
| 23.7 [22:00] / 24.7 [19:30] | 60΄

Η ομάδα Le Galactik Ensemble [Λε Γκαλακτίκ Ανσάμπλ] εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δεν είναι απλώς τα ακροβατικά τσίρκου που εμπνέουν τους χορευτές όσο το γεγονός ότι θέλουν να διερευνήσουν τη σχέση των ανθρώπων με τις δυσκολίες που θέτει το εχθρικό περιβάλλον τους. Το έργο τους πηγάζει από την επιθυμία τους να «σκηνοθετήσουν» πολύ απλές ενέργειες με τρόπο που να προκαλεί το ανθρώπινο σώμα. Το να στέκεται κανείς, να μιλά, να κινείται ελεύθερα, να αντιστέκεται και να προσαρμόζεται σε μια εξωτερική φυσική δύναμη, όλα τα παραπάνω βρίσκονται στον πυρήνα πολλών υπαρξιακών ερωτημάτων.
Οι Le Galactik Ensemble έχουν αναπτύξει αυτό που αποκαλούν «ακροβατικά κατάστασης», τα οποία διερευνούν την άμεση, συγκεκριμένη σχέση του ανθρώπου με ένα ασταθές περιβάλλον και την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε αυτό. Παρουσιάζουν έτσι άτομα ή ομάδες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες και επικίνδυνες καταστάσεις.
Οι Le Galactik Ensemble δημιουργούν έργα στα οποία η κίνηση δεν εμφανίζεται ως καλοδουλεμένη δεξιότητα αλλά ως ανάγκη, ως παρόρμηση. Στη σκηνή αναζητούν την ποιοτική κίνηση, που μπορεί να διεισδύσει στον πραγματικό κόσμο, να αναμετρηθεί μαζί του και να προκαλέσει το κοινό.

--

Ερμηνεία: Mathieu Bleton, Mosi Espinoza, Jonas Julliand, Karim Messaoudi, Cyril Pernot
Τεχνική διαχείριση: Victor Fernandes
Σκηνική διαχείριση: Charles Rousseau
Κατασκευή σκηνικού: Franck Breuil
Σχεδιασμός φωτισμού: Adèle Grépinet
Τεχνικός φωτισμού: Romain Caramalli
Σχεδιασμός ήχου-μουσικής: Denis Mariotte
Τεχνικός ήχου: Eric Sterenfeld
Γραφικά-Επικοινωνία: Maëva Longvert
Καλλιτεχνική συνεργασία: Matthieu Gary & Marie Fonte
Επίβλεψη ακροβατικών: Dimitri Jourde
Παραγωγή-Διανομή: Léa Couqueberg
Διαχείριση παραγωγής: Emilie Leloup
Παραγωγή: Le Grand Gardon Blanc & Galactik Ensemble
Συμπαραγωγή: Plateforme 2 Pôles Cirques en Normandie: La Brèche à Cherbourg – Cirque Théâtre d’Elbeuf, Scène Nationale de Châteauvallon, Le Tandem, scène nationale, Les 3T-Scène conventionnée de Chatellerault, Houdremont Scène Conventionnée, La Courneuve, Les Subsistances, Lyon, CircuxNext.
Με την οικονομική υποστήριξη: Aide à la production de la DRAC, Île-de-France, Aide à la création artistique pour le cirque – DGCA / Ministère de la Culture, SACD / Processus Cirque, ADAMI, Aide à la diffusion d’œuvres sur le territoire parisien de la Mairie de Paris.
Με την υποστήριξη: Arcadi, Île-de-France, Le Monfort Théâtre, Paris, Théâtre de L’Agora, Evry, La Nouvelle Digue, Toulouse, CIRCa, Auch, La Grainerie, Balma, La Cascade, Pôle National des Arts du Cirque, Bourg-Saint-Andéol, Le Carré magique, Pôle National des Arts du Cirque en Bretagne, Lannion.

Η παράσταση Optraken παρουσιάζεται στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου. 

CMYK Ambass eps

 

 

--

 Optraken

Η συνεργασία των Mathieu Bleton, Mosi Espinoza, Jonas Julliand, Karim Messaoudi και Cyril Pernot μετρά δέκα χρόνια. Γνωρίστηκαν στην Εθνική Σχολή Τεχνών του Τσίρκου της Γαλλίας (École Nationale des Arts du Cirque de Rosny-sous-Bois, ENACR), όπου σπούδασαν ακροβατικά και έχουν έκτοτε αναπτύξει την τέχνη τους ως ερμηνευτές και συγγραφείς μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εμπειριών.

Outdoors

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας Σώματα στο Φως

19 → 28.7.2019  
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Φουαγιέ Στούντιο | 19:00-22:00

Φωτογραφία και Χορός συναντώνται. Κάθε κλικ συλλαμβάνει τη μαγική στιγμή που το σώμα ανακαλύπτει νέους τρόπους έκφρασης, συγκινεί και συγκινείται, ενώ η φωτογραφία γίνεται σώμα που χορεύει στο φως.

 

ekthesi fortografias

 

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ.), με συντονιστή τον Νίκο Ηλιόπουλο, δραστηριοποιείται φωτογραφικά και πολιτιστικά από τον Ιανουάριο του 2017, στοχεύοντας στη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και καλλιτεχνική έκφραση μέσα από τη φωτογραφία. Στο διάστημα της λειτουργίας της συνεργάστηκε φωτογραφικά και καλλιτεχνικά με θεσμούς και φορείς της Μεσσηνίας, καθώς και με συλλόγους, ομάδες και λέσχες φωτογραφίας από όλη την Ελλάδα.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Blues Εscape Βand Dancing the blues

24.7.2019 
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Προαύλιο | 20:30

blues escape

Μια μπλουζ-ροκ μπάντα από την Καλαμάτα

John Forrow  φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα, πλήκτρα
Γιώργος Χόχωλης  φωνή, κιθάρα
Πάρις Χατζηαδάμ  μπάσο
Γιάννης Χαλκίδης    ντραμς

           
Το ρεπερτόριο της μπάντας περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από blues-rock κομμάτια, ξεκινώντας από το rock-and-roll του Elvis Presley και του Chuck Berry και συνεχίζοντας με παλιά κλασικά μπλουζ από τους Muddy Waters, Robert Johnson και κορυφαίους μπλουζίστες, όπως τους BB King και Eric Clapton, αλλά και πιο σύγχρονους εκπροσώπους του είδους, όπως τους Joe Bonamassa και Rory Gallagher. Διανθίζουν επίσης το πρόγραμμα τους με μερικά δικά τους πρωτότυπα κομμάτια. Οι Blues Escape εμφανίζονται συχνά στη νυχτερινή σκηνή της Καλαμάτας.

Σε συνδιοργάνωση με τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

odeio dmhk 

 

mousiki

--

Το μπλουζ συγκρότημα Blues Escape δημιουργήθηκε το 2016 από τους κιθαρίστες John Forrow και Γιώργο Χόχωλη, καθηγητές στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Έχοντας συνεργαστεί σε διάφορα projects από τότε που πρωτοσυναντήθηκαν το 2010, αποφάσισαν να συστήσουν μια μπάντα στο ύφος των Chicago Blues, δημιουργώντας έτσι κάτι διαφορετικό για την πόλη της Καλαμάτας. Είχαν την τύχη να συναντήσουν τον Γιάννη Χαλκίδη, έναν έμπειρο και συναρπαστικό ντράμερ, και αργότερα τον χαρισματικό μπασίστα Πάρι Χατζηαδάμ, που πρόσθεσε την τελική πινελιά στο σύνολο.

LALI AYGUADÉ COMPANY.
ENTRE DOS

24.7.2019
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 21:00

Lali

Ένα αντικείμενο δημιουργείται και μετά από λίγο αλλοιώνεται. Ένας άνθρωπος γεννιέται με εύκαμπτο σώμα και στη συνέχεια γερνάει μέχρι που χάνει την ικανότητα να κινείται. Ένα γλυπτό είναι επίσης ένα ανθρώπινο σώμα. Ένα σώμα με συναισθήματα και κινήσεις.
Το 2015 η Lali Ayguadé [Λάλι Αϊγουαδέ] προσκλήθηκε από το Ίδρυμα Joan Miró της Βαρκελώνης να χορογραφήσει τη δική της ερμηνεία της έκθεσης Miró i l’objecte. Το Entre dos οδηγεί το κοινό σε ένα ταξίδι μέσω της μεταμόρφωσης και της ταυτότητας, όπου ο χορός είναι ένα από τα πολλά μέσα που χρησιμοποιεί η δημιουργός για να μεταφράσει τις σκέψεις της. Αλληλεπιδρώντας με το κοινό και τον χώρο, το Entre dos, ζωντανός μάρτυρας της δημιουργικής διαδικασίας της Ayguadé, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα ωμά συναισθήματα και τη δεξιοτεχνία του σώματος.

--

Σύλληψη-Eρμηνεία: Lali Ayguadé
Μουσική: Ars Nova Copenhagen
Παραγωγή: Big Story Performing Arts
Με την υποστήριξη: Joan Miró Foundation. Το έργο δημιουργήθηκε για την έκθεση Miró i l’objecte (24 Νοεμβρίου 2015)

Η παράσταση Entre dos παρουσιάζεται στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας.

Gobe

--

Η Lali Ayguadé (Βαρκελώνη, 1980) είναι Καταλανή ερμηνεύτρια και χορογράφος. Έχει συνεργαστεί με τους Akram Khan Company, Hofesh Shechter, Roberto Olivan και Baró d’Evel, μεταξύ άλλων. Από το 2013 διευθύνει τη δική της ομάδα, με την οποία έχει δημιουργήσει μεγάλης διάρκειας έργα, όπως τα Kokoro και iU Mi που αποτελούν μέρη τριλογίας. Το έργο της Incognito ενέπνευσε μέρος της υποψήφιας για βραβείο Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους Timecode.

ΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
MITERRA

24.7.2019
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας | 21:00

Eva Georgitsopouloui

miTerra. Η Μητέρα μου, η Γη μου. Μια δημιουργία εμπνευσμένη από και αφιερωμένη στην πορεία της μητέρας. Μια σωματική αναπαράσταση του γυναικείου σώματος που δημιουργήθηκε για να μεταμορφώνεται, να παραμένει ζωντανό, να γίνεται γη για νέα ζωή. Ένα σώμα που φτιάχτηκε για να φέρει νεογέννητα μονοπάτια, για να εκτίθεται, για να έχει συνείδηση ή και όχι, για να είναι δυνατό και ευάλωτο, για να υπάρχει.

--

Χορογραφία-Eρμηνεία: Εύα Γεωργιτσοπούλου

--

Η Εύα Γεωργιτσοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατοικεί στο Βερολίνο. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Noa Zuk, Shlomi Bitton και Kibbutz Contemporary Dance Company. Έχει επίσης συνεργαστεί με το Χοροθέατρο Οκτάνα, την Hellenic Dance Company της ΚΣΟΤ και τους Cia Sonia Rodriguez, Inside The Body Performing Arts, Frantics Dance Company, Judith Sanchez Ruiz, Edivaldo Ernesto, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με την ομάδα χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη. Οι χορογραφίες της παρουσιάζονται στην Ελλάδα και τη Γερμανία από το 2015. 

Σεμινάρια

FRANCISCO CÓRDOVA
Body Action

21 → 27.7.2019
Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας 

O Francisco Córdova [Φρανσίσκο Κόρντοβα] είναι Μεξικανός ερμηνευτής, χορογράφος και δάσκαλος, με σπουδές στον σύγχρονο χορό, το θέατρο, τη σκηνοθεσία και τον σχεδιασμό φωτισμού. Το σεμινάριό του αφορά το Body Action, δική του μέθοδο, που βασίζεται στην κατασκευή σωματικών δράσεων. Οι συμμετέχοντες καλούνται να μάθουν να κινούνται μέσα από μια κοινή γλώσσα και όχι μέσα από τους συνήθεις κώδικες του χορού. Η μέθοδος, δηλαδή, αποκωδικοποιεί και αποδομεί τις προκαθορισμένες διαλέκτους του χορού. Το μάθημα αποτελεί απεικόνιση της λειτουργίας του ελέγχου και του φυσικού ενστίκτου και σκοπός του είναι να δημιουργήσει σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές καταστάσεις μέσω της έντονης σωματικής εξάσκησης. Για τον λόγο αυτό, το σώμα οδηγείται στις μέγιστες δυνατότητές του μέσα από το άνοιγμα στον σωματικά ελεγχόμενο κίνδυνο. Οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται ώστε να μάθουν να δέχονται τις πληροφορίες του ενστίκτου τους, να βρίσκουν αλήθεια μέσα στο σώμα τους και να επικοινωνούν τον προσωπικό τους τρόπο κίνησης.

Francisco Cordova

O Francisco Córdova είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Physical Momentum, του Φεστιβάλ ATLAS στο Μεξικό και του εκπαιδευτικού προγράμματος Techniques of Movement (ΤDM) στο Μεξικό και την Βαρκελώνη. Από το 2006 αναπτύσσει την μεθοδολογία του Body Action μέσα από πολυάριθμα σεμινάρια σε ομάδες, φεστιβάλ και διεθνείς οργανισμούς τεχνών σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική (DELTEBRE / SEAD / FONTYS / KIBBUTZ, κλπ.) Πολυβραβευμένος, με καλλιτεχνικές υποτροφίες και επιχορηγήσεις σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική θεωρείται ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και επιδραστικούς νέους δασκάλους σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες τάσεις και την καινοτομία στην εκπαίδευση για τη σκηνική ερμηνεία. Μέλος πολλών ομάδων και παραγωγών με πείρα 14 ετών, έχει αναπτύξει την ερμηνευτική, χορογραφική και διδακτική του πορεία μέσα από φεστιβάλ και διοργανώσεις σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο.

LALI AYGUADÉ
From lightness to gravity

24→ 28.7.2019
Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας 

Η Lali Ayguadé [Λάλι Αϊγκουαντέ] είναι χορεύτρια και χορογράφος καταλανικής καταγωγής. Πυρήνας του σεμιναρίου της είναι η μελέτη της μεταμόρφωσης μέσα από τη σωματικότητα. Το μάθημα αποτελείται από δύο μέρη: ένα πρώτο μέρος που περιλαμβάνει ζέσταμα και συνδυασμούς με στόχο να προετοιμαστούν οι χορευτές για τις προκλήσεις του μαθήματος και ένα δεύτερο μέρος με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό πάνω σε συγκεκριμένες ασκήσεις. Στόχος του σεμιναρίου είναι να μάθουν οι συμμετέχοντες τρόπους χρήσης του εδάφους με έμφαση στα πόδια, ενδυναμώνοντας έτσι τη βάση τους και τη στήριξη της κίνησης. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στον έλεγχο του κέντρου βάρους τους καθώς και σε τρόπους απελευθέρωσης της κίνησης μέσα από χορευτικές φράσεις και αυτοσχεδιασμούς. Ο ρυθμός και η φωνή θα γίνουν κι αυτά αντικείμενο μελέτης στο πλαίσιο διερεύνησης της θεατρικής σωματικότητας.

lali

Η Lali Ayguadé ήταν μόνιμο μέλος της ομάδας Akram Khan Company σε πληθώρα παραγωγών, και έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων γνωστών δημιουργών, με τους Hofesh Shechter, Roberto Olivan, Marcos Morau και Baró d’Evel. Από το 2013, διευθύνει τη δική της ομάδα, με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα “Kokoro” και “iU an Mi”, έργα που κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας μέσα από μια μίξη χορού και θεάτρου. Έχει, επίσης, δημιουργήσει το έργο “Incognito”, μέρος του οποίου αποτέλεσε το υλικό για την μικρού μήκους ταινία “Timecode”, η οποία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2016, και τα βραβεία Γκόγια και Γκαουντί το 2017 ανάμεσα σε πολλά άλλα. Επιπλέον, έχει χορογραφήσει έργα για άλλες ομάδες χορού όπως η Tanz Bielefeld και η Bhodi Project.

Το σεμινάριο From lightness to gravity με την Lali Ayguadé πραγματοποιείται στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) μέσω του Προγράμματος PICE για την διεθνοποίηση του ισπανικού πολιτισμού, στο πλαίσιο των επιδοτήσεων για την προώθηση της κινητικότητας.

Gobe

 

Σεμινάριο χορού για ΑμεΑ

DANCING OUR WAY / ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ
Ζωντανοί στη σκηνή

23 → 28.7.2019 & παράσταση 28.7.2019 | 18:30
Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Υπεύθυνη προγράμματος: Σοφία Φ. Δρούμπαλη
Εισηγητές: Δρ. Μάρω Γαλάνη, Αναστασία Νικολίτσα, Σοφία Φ. Δρούμπαλη

Σε συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος Dancing My Way της προηγούμενης χρονιάς, το φετινό πρόγραμμα Dancing Our Way προσκαλεί και προκαλεί χορευτές, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές να παρακολουθήσουν και να βιώσουν τη μοναδική ικανότητα της κίνησης και του χορού να προάγουν την ένταξη και να δημιουργήσουν κοινότητα και σχέσεις μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ημέρα με θεωρητικά βιωματικά σεμινάρια για όλους και τέσσερις ημέρες κλειστών εργαστηρίων, που θα ολοκληρωθούν μέσα από μία διαδραστική απογευματινή εκδήλωση επί σκηνής. Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνεργασία της ΦΑΡΙΣ (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας – Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας) και του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.).

Δρ. Μαρία Γαλάνη
Πρωτόγονη Έκφραση

Αφύπνιση της σωματικής μνήμης και απόλαυση της φυσικής ύπαρξης στο θεραπευτικό πλαίσιο της χοροθεραπείας για άτομα με αναπηρίες, μέλη της οικογένειας, φροντιστές, εκπαιδευτές ειδικής αγωγής και χορευτές.

23.07.2019: 9.30 - 11.00 & 17.00 - 18.30

Αναστασία Νικολίτσα
Το σώμα του φροντιστή: αντίληψη, κατανόηση και διαχείριση όσων δεν λέγονται

Η αμεσότητα της σχέσης φροντίδας ατόμων με αναπηρία επιφέρει και την αναπόφευκτη ανάδυση των προσωπικών ευάλωτων πτυχών και των δύο εμπλεκόμενων ατόμων. Θα κατανοήσουμε και θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους διαχείρισης αυτών προς πρόληψη του burnout (ολοκληρωτική εξάντληση).

23.07.2019: 11.30 - 13.00 & 19.00- 20.30
Είσοδος και για τα δύο σεμινάρια 10 Ευρώ

Σοφία Φ. Δρούμπαλη
Ζωντανοί στη σκηνή

Μια ζωντανή διαδραστική εκδήλωση βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, στην οποία το κοινό θα γίνει μέρος της επικοινωνίας και της συναισθηματικής διασύνδεσης μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Έκθεση φωτογραφίας, δημιουργικές ανταποκρίσεις και ζωντανή ανάφλεξη σκέψεων από το κοινό θα καθοδηγήσουν αυτή την εμπειρία.

28.07.2019:18.30, Δωρεάν είσοδος

droumpali

Δρ. Μάρω Γαλάνη
Η Μάρω Γαλάνη είναι χορογράφος, χοροθεραπεύτρια, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας (Ρυθμός, χορός και θεατρικό παιχνίδι). Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της με τίτλο Ρυθμικό και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού και στην Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου Σόφιας (Βουλγαρία). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Πρωτόγονη Έκφραση – Χοροθεραπεία. Έχει εργαστεί ως εμπειρογνώμων για τον χορό στην εκπαίδευση για το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Αναστασία Νικολίτσα
Σπούδασε χορό, Χοροθεραπεία (Laban Centre, City University of London, Βρετανία), Ανάλυση Χαρακτήρα, Νευροφυτοθεραπεία (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα, Aθήνα) και Τραυματοθεραπεία CRM (Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας, Αθήνα). Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Λονδίνου και επαγγελματικές σχολές της Αθήνας. Από το 2003 μέχρι σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα με ενήλικες με ψυχοσωματικά συμπτώματα, αυτοάνοσα, διαταραχές προσωπικότητας, PTSD και σύνθετο τραύμα. Το 2018 εκδόθηκαν δύο βιβλία της, Η δύναμη του ανυπεράσπιστου παιδιού και Χοροθεραπεία: ιστορία, θεωρία, μεθοδολογία, εργαλεία.

Σοφία Φ. Δρούμπαλη
Η Σοφία εκπαιδεύτηκε στο σύγχρονο χορό και το μπαλέτο στις προ-επαγγελματικές τάξεις της ΦΑΡΙΣ, στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Καλαμάτα. Σπούδασε χορό (Ραλλού Μάνου/Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), Παιδαγωγικά (Πανεπιστήμιο Πατρών) και Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία (ΜΑ στο Goldsmiths University οf London). Αυτή τη στιγμή ασκεί τη Χοροκινητική Ψυχοθεραπεία σε νέους και παιδιά με αυτισμό, σύνθετες ανάγκες και τραύμα. Από το 2017 διευθύνει projects χορού σχετικά με την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με τη ΦΑΡΙΣ (Καλαμάτα).

Προγραμμα / ημερα

Πρόγραμμα 1ης ημέρας // 19.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 2ης ημέρας // 20.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 3ης ημέρας // 21.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 4ης ημέρας // 22.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 5ης ημέρας // 23.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 6ης ημέρας // 24.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 7ης ημέρας // 25.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 8ης ημέρας // 26.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 9ης ημέρας // 27.7.19
Περισσότερα...
Πρόγραμμα 10ης ημέρας // 28.7.19
Περισσότερα...